Kedze mam jedneho highlifta uz par rokov doma tak napisem zopar skusenosti.
Zlozene podla navodu, vsetky diely povodne, ale plne oloziskovane, prva jazda v terene ...hroza...
.)gumy nezaberaju nevhodne do terenu, presmykuju v diskoch - neboli zalepene.
.)Najvacsi problem ze spodne plato prevodovky sa takmer dotyka zeme. Tiez domcek diferakov velmi nizko nad zemou.
.)Ovladanie rejdu cez servo na boku a tiahla je cista utopia, aj ano na asfalt, do terenu nevhodne, tusim sa mi tam aj nieco blokovalo pri urcitom vytoceni, ze bol nutny rucny zasah.
.)Motor nestastne umiestneny na vrchu prevodovky, pri naklonoch nestabilne......
.)Neuzamknute diferaky - auto v kopci stoji takze ziadna vyhra. Jedine ak tak sa poriadne rozbehnut...
Tieto nasledujuce upravy som postupne spravil po prvej jazde a jazdil som takto az do tohto roka... Co som vtedy videl ako nutnost bolo :
1. vacsi priemer kolies, ako prve a az dodnes ich jazdim su 1.9" SDI Trail doctor XL. Zlepsil sa zdvih, domceky diferakov su tak akurat a prevodovka sa tiez trosku odlepila od zeme. Podla mna ideal na hiluxa ked zoberieme do uvahy priemer otvoru pre kolesa je koleso cca okolo 110mm. Ford to moze mat trosku inak.
2. beadblocky, tu som neriesil lepenie, lebo sa mi videlo rozumnejsie mat moznost pneu menit na diskoch a pokial sa to dobre nezalepi tak hrozia drobne "nehody". Ja som to poriesil nakupom beadblockov z RC4WD
3. plastovu paku serva vymenit za kovovu, ani sa nepokusat o stastie s plastovou...
4. napravy vobec nepruzia, dozadu som si vyrobil 4link, za par drobnych, m3 zavitovu tyc, hlinikovy kruhovy profil atd... Vyrobil si novy uchyt s viacerimi

mi pre tlmic a vzadu vymenil za 110mm tlmice. V predu ponechal zatial listove pera.
5. motor, povodny si myslim, ze celkom ok, akurat ma nevyuzity potencial, kedze je to povodne 12V motor. Skusil som 55T, 75T sila slusna, ale to uz bol riadny slimak. Chybala mi moznost poriadne auto rozbehnut, takze som sa porozhliadol a skoncil u Tamiya Lightly-Tuned 28T co ma cca 16000 otacok, dobry krutiaci moment a s nim uz jazdim par rokov...
6. servo riadenia, prehodene dopredu k servu prevodovky, tu to bolo bezproblemove, samozrejme netreba spominat, ze servo ma mat dostatocny tah. Ja tam mam BlueBirda 630MG cca 13KG tah. Na prevodovke mam nejaky zaklad, tusim Futabu S3001.
7. uzamknut diferaky, zadny urcite a predny podla uvazenia. Zhorsi sa polomer zatacania, ktory uz aj tak neni bohvieco...
hadam som spomenul vsetko co sa tyka prvotnych uprav aby to ako tak jazdilo...
stale som mal ale problem, a to:
.) spodne plato prevodovky stale moc nizko, chvilku som aj skusil gumy 2.2" to uz nebol nikde problem, vyliezol som s tym vsade, ale keby som chcel monster, tak si kupim monster a nie hiluxa
.)motor vysoko, tazisko vysoko... co to robi je jasne...
okrem toho mi nevydrzal zadny kardan, ten "kov" je nejaky makky a odisiel velmi skoro. Predny ma rovnaky problem a uz len cakam pri ktorej jazde to povoli. Ako nahradu som zvolil kardany z CR-01. Pasuju presne a zdaju sa byt z pevnejsieho materialu, zatial nevidim ziadne opotrebenie (cca 3roky).
Posledny mesiac som robil generalku, a pri tej prilezitosti porozoberal co sa dalo a vyriesil aj to co ma stale na aute vytacalo. Takze info z generalky:
.) kukol do domcekov naprav. Kedze som jazdieval aj po vode tak som bol zvedavy. Toto bolo druhy krat otvorene od zlozenia pred cca.4 rokmi. Loziska najblizsie kolesam hrdzave, nutna vymena, loziska blizsie k diferaku v pohode, mali taky jemny povlak hrdze ale stacilo precistit. Diferak v pohode, kedze je uzamknuty, nenasiel som ziadne opotrebenie, este aj keramicka vazelina vyzera pekne snehobielo...

Tentokrat som pred zlozenim vyplnil cely priestor domceka vazelinou, takze chranim vnutorne loziska, a tiez jemne stupla hmotnost napravy, od coho si slubujem zlepsenie stability pi naklonoch.
.) Kukol do domceka prevodovky. Otvorene prvy krat po zlozeni... Sice som jazdieval po vode, ale max len do vysky baterie, takze v domceku pekne cisto, ziadne naznaky hrdze ani spiny. Jedine co som si vsimol, ze to hlinikove koleso myslim ze druhy stupen trochu pusta farbu, alebo material? buhvi..., a to som jazdil aj v dazdi a aj auto sprchoval vo vani... Samozrejme som vsetko znova namazal. Spina bola akurat na hlavnom velkom Spur kolese, a potom dole na rozvodovke, tam bolo viac bordelu, kedze je to relativne nizko nad zemou
.) Vyriesil som tie dve veci ktore mi na hiluxe nedali spavat. Zdvyhol som prevodovku a zaroven umiestnil motor dole do urovne ramu. V podstate sa jedna o tento mod:
http://www.rccrawler.com/forum/1-9-scale-rigs/162305-my-ford-f-350-high-lift.html Vyriesil som to kupou hotoveho setu z Ebay-u. Prevodovka sa dostala o 2cm vyssie, takze som si dovolil aj zdvyhnut kolesa o 1cm blizsie k ramu. Tu som mal dost problem s umiestnenim serv, ale po dvoch tyzdnoch rozmyslania som spravil taky celkom funkcny prototyp stylu, obojstranna paska a dve plastove stahovacky... prezatial... To je tak, ked nemam potrebnu naradie a material...
.)Zmenil som umiestnenie baterie. Odmontoval drziak, a spravil miesto v rame nad zadnu napravu.
.)Spravil aj predny 4link a je to lepsie. Otestovane na Akcii Sandberg pred mesiacom... Stale je to ako prototyp, a caka to na pevnejsi material na ktorom su namontovane linky, ale zatial to drzi...
No a na zaver len skonstatovanie. Ked ta viac bavi modelarcina, kup si Highlifta. Ak ta viac bavi jazdenie tak SCX10. Skoda ze vtedy SCX10 nebolo, dnes by som kupoval asi nieco ine nez highlifty, ale ktovie...