Podvozok 4x4 ?

Podvozky, karosérie, nápravy, kardany,

Re: Podvozok 4x4 ?

Poslaťod murgi » Pon 04. Mar 2013 12:26:06

to karosersky nieje stastne napisane, skor to malo byt konstrukcne expedicne. Ale to peter509 napravy. V trial ide hlavne o konstrukciu a nie karoseriu. rozdelenie do skupin ohladom karoserie je len stoho dovodu ze lexan je lahsia a tym padom ma ine vlastnosti v terene. Cize ide hlavne o podvozok a o tom do ktorej skupiny spadne sa urci na mieste, ked to bude vidno ako to jazdi.
Nebojte nic, kazdy si zasutazi :ciel: :ciel:
:sk:
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod Maro Liaz » Pon 04. Mar 2013 13:06:59

Tomu rozdeleniu ohladom materialu z ktoreho je karoseria rozumiem nemam problem. Konstrukcne je kamilove auto ako CC-ko. Ze sa jeho karoseria podoba skor na nejaku bugy je podla mna jeho vec. Ci uz sa chce podobat expedicnemu prevedeniu karoserie aleb nie. Jedna sa o podvozok ako taky a ten podla vsetkeho splna kriteria pre expedicne auto. POkial je to prevedenim podvozku v poriadku a aj romerom kolies ide iba o to ci bude v kategorii lexan hps alebo abs.
Maro Liaz

Poslaťod JanoS » Pon 04. Mar 2013 15:57:32

Maro, porovnaj ako vyzerá crawller a expedičné vozidlo. Drvivá väčšina crawlerov má vysunuté kolesá mimo pôdorys kasne, nemá blatníky a previsy karosérie a nehovoriac o krížení náprav. Ja osobne by som bol za to aby sa spravila aj zvlášť trialová kategória expedičných kamiónov alebo nákladiakov (ak ich bude viac), vzhľadom na to že tieto majú vyššie ťažisko, sú väčšie a tým pádom budú mať aj iné vlastnosti prejazdu terénom hoci budú na CC01 podvozku. Podobný rozdiel je aj medzi crawlerom a expedičným - !!!SCALE!!! vozidlom. Crawler určite nebude mať problém s nájazdovými uhlami, keďže mu trčia kolesá dopredu, dozadu, na boky. Sám by som bol nerád keby sa to zvrhlo len na to že idem na expedičku s takým autom čo prejde všetko keď ho budem držať pod plynom. Potom môžme všetci jazdiť iba s podvozkami bez kasne a bude po zábave. Podľa mňa scale expedícia a tým pádom aj následný trial je o tom, že mám alebo postavím auto čo najviac podobné jeho viac-menej reálnej predlohe a snažím sa z toho vyžmýkať maximum pričom musím hľadať cestu kade prejdem. V inom prípade nie je problém aj na CC01 obuť 2.2 pneumatiky, rozšíriť nápravy, vyliftovať podvozok na maximum, zavreť diferáky, posadiť lexanovú kasňu nejakej Toyoty a ísť na trial. :beer:
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod ZCPa3k » Pon 04. Mar 2013 17:14:02

Tak ja tiež zvažujem ze postavím na môj podvozok Tatrovku znova pretože nový bude širší a dlhší ako CC-01 ktoré som mal pred tým.
Obrázok
http://zcpa3k.rajce.idnes.cz/
Prototyp - Dodge RAM 1500
Sakura D3 CS - BMW e30
Obrázok užívateľa
ZCPa3k

Poslaťod Maro Liaz » Pon 04. Mar 2013 17:35:01

Ked to povies JanoS takto da sa tomu rozumiet. Ja som liaz uviedol iba ako priklad toho ze to nieje expedicny model aj ked ma axial podvozok a tie naklony koly tazisku kasne to uz je moje minus. Bola by blbost koly mne stavat alebo upravovat trat. Myslim ze ani za par rokov nas nebude tolko aby sa realizovala takato podmnozina v triale. Len ma zarazilo kedze ste sa uz zhodli ze je to v podstate Cc-cko a koly karoserii tam kamil nemoze. pretrcanie kolies je dobri argument bolo by to znacnou vyhodou.
Maro Liaz

Poslaťod JanoS » Pon 04. Mar 2013 18:01:09

Tak čierno by som to nevidel, len jednoducho nemôžeme čakať, že za rok sa zrazu objaví 20 RC nákladiakov - a to už len potom bude problém aké parametre a kategórie nastaviť. V Čechách existuje rc truck trial, možno treba brať inšpiráciu odtiaľ, ale tam sú prevažne trialové špeciály odlišné od naších (vaších) expedičných náklaďákov. Všetko chce trochu času.

Ja proti Kamilovemu podvozku nemám nič, len som chcel poukázať na niekoľko vecí, ktoré treba pri zaradení do kategórie zvážiť, a práve preto som sa pýtal či to chce prevádzkovať takto fabricky alebo na to bude stavať / dávať nejakú kasňu, pretože podľa mňa tu práve kasňa hrá dôležitú úlohu. Pokiaľ to bude expedičný model, tak podľa mňa nie je problém ho zaradiť aj k CC01 i keď už vidím, že reálne CC-čko bude asi v nevýhode. Pokiaľ by to ostalo takto, hoci len v základe, musíte uznať že expedičné autá by boli vzhľadom na to čo som pred tým písal v nevýhode. Ale vravím, je to len dojem od stola, nepoznám ten podvozok, tak to necháme na posúdení organizátora.

A nezabúdajme ešte na niečo - robíme to predsa pre zábavu
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod KamilB » Pon 04. Mar 2013 19:37:22

tak ako ste sa rozhodli, platí prvá strana alebo druhá strana ???
Obrázok užívateľa
KamilB

Poslaťod Peter509 » Pon 04. Mar 2013 22:21:59

KamilB píše:tak ako ste sa rozhodli, platí prvá strana alebo druhá strana ???

Trošku sa rozpíšem a vysvetlím to tu. Najprv som ho zaradil spolu s PeťoSom medzi Axiali, nakoľko prvý pohľad bol alá Wraith. Neskúmal som nápravy ani nič podobné. Až keď sa to tu začalo rozoberať, tak som ho podrobnejšie preskúmal a prišiel som na to, že má v podstate usporiadanie ako CC-čko. Ospravedlňujem sa za to, moja chyba. Som len človek. Takže z mojej strany platí v súčasnosti kategória CC-čko, ale pod podmienkou inej karosérie(reálna predloha ako píše JanoS). Inak bude vozidlo mimo súťaž. Bohužiaľ, pravidlá nepustia.

Čo sa týka LIAZ-u, Mogov, Kamazu, Tatry a podobných vecí, je tu ešte kategória PROTOTYPOV, kde bola naposledy zaradená Ginova Tatra(myslím, že trial ani nešiel) a Baďov Kamaz. S tým by som zatiaľ problém z hľadiska nákladiakov nevidel.

Takže na záver to zhrniem. KamilB, pokiaľ budeš chcieť ísť trial s autom, ako je teraz (továrensky originál), tak pôjdeš mimo bodov, nesúťažne. Pokiaľ tam ale dáš karosériu, ktorá predstavuje reálne existujúce auto, nevidím v tom problém zaradiť ťa do kategórie CC-čko a ďalšie delenie podľa materiálu karosérie. Pokiaľ by si na ten podvozok postavil nákladné auto, tak v tom prípade by som ťa už radil do kategórie prototypov, nakoľko by si mal medzi osobnými autami značnú nevýhodu.
I keď sa to možno nebude všetkým CC-čkárom páčiť, bohužiaľ je taká konštrukcia podvozku a pravidlá nepustia. ;)

Dúfam, že som si týmto nikoho nepohneval, nemám nič proti nikomu ani proti vašim autám. Robíme to predovšetkým pre radosť. Za prípadné dezorientácie v diskusii sa ešte raz ospravedlňujem, som len človek.

PEACE :metal: :sk:

PS: Už som to dobre vysvetlil? :boss: read olala
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod petos » Pon 04. Mar 2013 22:44:37

Pekny prehlad toho podvozku
http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=vaterra-twin-hammers-predstaveni-a-unboxing-video&cisloclanku=2013020003
ma zaujalo ze v RTR zaklade to ma DX3E vysielacku + vodeodlny primac,vodeodolny regulator a serva urcite tiez nieco zdrzia.
Pokial ako pisalo par uzovatelov,ze hned im zhorelo prevodovkove servo,lebo si nenastavili dorazy.
Beadlocky na kolesach.
Dalej podla manualu to vyzera ze tam su diely na spravenie otvorenych alebo uzavretych diferencialov
Super, ze konecne to je fakt RTR-teda je v baleni vsetko(baterka aj nabijacka)-pre tych co len zacinaju s RC.

jazdi to ako blazon,ale ked to ma 15T motor-tak co cakat.
Urcite sa tesim ked si budem moct to auto obzriet z blizka na dakej akcii.

@KamilB aku to ma sirku cez kolesa?(od jedneho kraja pneumatiky po kraj druhej pneumatiky)
Oficialne tomu pisu len 149,9mm
A na rccrawleri tam skusil napasovat karoseriu HPI co ma 233mm a ta bola mierne vacsia.(takze nieco medzi 200-220mm asi)
a podla tohot to vyzera,ze sirku to ma podobnu SCX10 http://rccrawler.smugmug.com/RCC/Vaterra-Twin-Hammers/i-7HCKJtK/0/XL/353A4710-XL.jpg

Ohladom Trialu ma Peto509 pravdu.Aj ked mat ho ako konkurenta axialu by mohlo byt zaujimave.Ved sa hadam ukaze na expedicke co prejde. :D
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod KamilB » Pon 04. Mar 2013 22:48:56

ale Vaterra je model skutočného auta ktoré jazdí v USA v johnson valey ohv, teda ako píšeš, ak má karoseriu skutočného auta, tak to je ONO ten továrensky model je podla real auta .
PS:a Honcho je aká kasňa, Dingo detto, sú to vymyslené kasne, podla jednej tu opísanej teórie by Honcho nemalo jazdiť Trial lebo kolesá vyčnievajú o dosť cez jeho pôdorys
len na ilustráciu k tej Vaterre:
http://www.youtube.com/watch?v=22m6hXiPMMc
Obrázok užívateľa
KamilB

PredchádzajúciĎalší

Späť na Podvozky, karosérie, nápravy atď..

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť