Podvozok 4x4 ?

Podvozky, karosérie, nápravy, kardany,

Re: Podvozok 4x4 ?

Poslaťod JanoS » Pon 04. Mar 2013 23:43:01

Nerozumieme si. Vysvetlím ako som to myslel. Skutočným autom som myslel auto, ktoré v prevedení 1:1 je možné prevádzkovať na pozemných komunikáciach, alebo ak aj nie tak koncepčne vychádza z týchto vozidiel. To čo si uviedol ako príklad beriem, ale aj to je v 1:1 crawler. Myslíš že toto:

http://www.youtube.com/watch?v=dXdW5CnS9rQ

prejde to isté, čo ten tvoj príklad?
Tu ide principiálne o to že takéto (neupravené) auto by oproti ostatným (je jedno či Axial alebo CC01) malo neprimeranú technickú výhodu. Napríklad pri prevrátení nabok je crawler schopný sa vlastnou silou dostať späť na kolesá, kdežto väčšina scale aut nie pretože ležia na "plechu" a bránia im v tom blatníky, prahy, nárazníky...

K Axialom: Honcho je myslím nelicencovaná Toyota Tacoma a Honcho je podľa mňa nevydarená atrapa Defenderu.
Axial jazdí pretože ich tu jeako húb po daždi, keby tu bolo 20 Vaterr (nebrať doslovne), tak by ste mohli mať vlastnú kategóriu.

Na trial podľa mňa auto môže ísť, ale tak ako povedal Peter509.

Ja problém nemám aj keď to pôjde takto do kategórie CC, aj keď som vlani ako prvý kričal :D keď ste do našej kategórie pustili Geriho s tým jeho Jeepom. Ako som písal pred tým, ja sa bavím, zatiaľ sa nepreteká o zlaté trenky :mrgreen:
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod KamilB » Uto 05. Mar 2013 9:08:23

kedže do Vašej akcie ostávajú cca 2 mesiace myslím že je vhodný čas predebatovať všetky eventuality a doriešiť veci tu biele na čiernom, ako potom v BB na seba budeme pozerať s otvorenými ústami, že čo kto točí.
Úprimne za seba poviem že mi príde čudné že chcete diktovať ostaným čo a ako zaradiť, vychádzam z tu zverejnených pravidiel a mojich vedomostí v tejto oblasti, nečudujte sa potom že inde mimo BB sa nehraje podľa Vašich pravidiel.
Uvažujem otom že by som išiel do BB tak sa radšej vopred informujem čo a ako, kedže Vaše pravidlá sú Vaše a budú platiť na Vašej akcii, tak aby som nebol sklamaný.
Pouvažujte na zmene pravidiel, tie by mali vychádzať z konštrukčnej koncepcie podvozku + s obmedzaním rozmeru kolies napríklad axial a mex podvozky pri SCALE prevedení používajú kolesá 1´55 max 1´9 oproti CC01 kde na 90% sú 1´55 .
Ďalej je čudné že truck kasňu z ABS napríklad Toyota hilux od Tamyie podla vášho klúča zaradíte ku ABS kategórii a naopak Jeep grang cherokee z lexanu od Proline s kovovou záhradkou na streche bude v kategorii Lexan, tieto dva prípady vyvracajú vašu teóriu o INOM ťažisku a preto si myslím že takéto zaradzovanie nieje voči ostatným férové.
Tak isto by sa to týkalo aj Vaterry, ak na ňu dám kasňu z lexanu bude v kategorii CC01, čo mne pride voči CC01 ako brutal nefér, už len z hľadiska rozmerov Vaterry, jej vonkajší pôdorys je o niečo dlhší ako dingo a o niečo kratší ako Honcho ale v oboch prípadoch je širší o 2 cm, čo je absolútne mimo CC01.
Z toho čo tu píšem je tada jasné, že každé auto je v podstate iná kategoria, preto je mi jasné že neviete určiť jednoznačne kto je v akej kategorii, ako píše tu niekto vyššie kedže nejde o Zlaté trenky tak neriešte kategorie jednoducho si prejdeme Trial, zabavíme sa , veď o to tu ide, a keby niekto veľmô chcel vyhrať tak mu vytvoríte vlastnú kategóriu a dáte zlatú medajlu.
Vaterra patrí k SCX10 , o tom môžete polemizovať, hádať sa , sťažovať v Štrasburgu, ale to je tak všetko čo s tým možete robiť, je mi jasné že bude mať nevýhodu kvoli otvorenej prednej náprave, ale oprati CC01 je to ako keby ste porovnávali bicykel Favorit rv:1981 s Cannondalom rv:2012 a či budem mať kasnu na Vaterre lexan alebo ABS bárs ako SKEJLOVÚ tak to je tak nepodstatné voči podvozkom CC 01 ako stierače na ponorke.
nebrete to ako nejaký útok na vaše pravidlá len podnet na zamyslenie, veci sa hýbu, modelárstvo je momentálne v brutálnom progrese tak by ste museli pravidlá upravovať s každým ďalším novým podvozkom , jednoducho TRIAL OPEN
:metal: :sk: :yahoo: :beer: :beach:
Obrázok užívateľa
KamilB

Poslaťod petos » Uto 05. Mar 2013 11:02:41

@kamilB
Sklamany z nasej akcie nebudes.
Pretoze-
0.v piatok sa moze jazdit s cimkolvek.
1.prvorada je expedicia v sobotu a tu mozu ist vsetci.Pride niekto zo summitom?Kludne.Kolona sa aj tak prirodzene podla schopnosti auta a sofera vyselektuje.
To ze by si nemal priestor pre porovnanie vaterry a scx10 sa bat nemusis.
2.V nedelu na triale uvidis co ti povie technicka komisia.Maximalne ta daju do vlasnej kategorie a budes v nej vitaz.

Ak chces zmenu pravidiel pre TRIAL tak treba pokracovat v tomto vlakne.
http://www.rcexpedition.sk/forum/viewtopic.php?f=8&t=154&start=70

Hlavne si priprav auto na bezny teren BB expedicii :sk:
http://www.youtube.com/watch?v=EUUGwA2ifhg
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod murgi » Uto 05. Mar 2013 11:36:25

Kamil nikde nieje napisane ze tie pravidla su striktne a uz sa menit nebudu. Praveze sa budu. Kedze zatial na SK sa trial nejazdi (aspon o tom neviem), dali sme sem navrh ako by to malo asi vyzerat na zaklade toho ake auta su tu na fore. Prisiel si s novym autom tak sa ti snazime vyhoviet, aby si si zasutazil ked chces. Ber to tak ze chceme rozbehnut nejaky SK pohar, ale zatial je to v plienkach. Cize pridi do BB hodime rec uvidime ako ti to jazdi a dohodneme sa. :ciel:
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod JanoS » Uto 05. Mar 2013 15:35:39

Kamil, práve o tú kasňu ide. V tomto prípade je jedno či je z lexanu, ABS, alebo lepiacej pásky. Porovnaj autá na obrázku dole. Myslíš že pri prejazde bránkami bude jednoduchšie manévrovať s crawlerom alebo expedičným autom? Keď sa auto prevráti nabok, vlasnou silou sa podarí skôr dostať na kolesá crawleru alebo expedičnému (za pomoc sú trestné body)? Pri bočných náklonoch bude mať navrch crawler alebo expedičné vozidlo? Toto je dôvod prečo v rámci triedy expedičných aut nie je povolené súťažiť crawlerom. Tie majú potom kategóriu sami o sebe. Neide tu o pretŕčanie kolies o 1 cm, ale o celú šírku kolesa a viac, oproti pôdorysu karosérie. Pokiaľ sa crawleru podarí prejsť šírkou nápravy medzi bránkami tak to má po celej zvyšnej dĺžke vozidla "jednoduchšie" (aby nezachytil bránku) ako expedičné vozidlo, pretože to sa pri prekonávaní bránky musí vyrovnať ešte s masou karosérie v medziach rázvoru a previsov, nehovoriac o vyčnievajúcich častiach, napr. spätných zrkadlách a pod.

Ako som písal vyššie tento trial je spestrením expedície, kde pôvodná myšlienka bola urobiť jazdu zručnosti pre expedičné autá, nie trialové špeciály. Preto aj trate bývajú tomu prispôsobená. Veľká väčšina trialových špeciálov by ju prešla bez problémov.

Nikde nie je napísané, že sa pravidlá upravovať nebudú, však všetci sa učíme, ale kam tieto veci písať už písal PeťoS.

A na záver, nemyslím si že by si bol z BB akcie sklamaný. Sú to akcie štandardne na vysokej úrovni. Podľa predchádzajúcich ročníkov si myslím, že sa je na čo tešiť.
Prílohy
image001.jpg
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod Peter509 » Uto 05. Mar 2013 20:48:41

Milý Kamil.
1.) Keď nechceš, nemusíš jazdiť trial. Alebo si ho zajazdi, ale mimo bodov. Na tom si budem jednoducho trvať.
2.) Pravidlá tu boli v podstate vytvorené pre celé SVK, aby boli jednotné. Prebiehala k nim aj všeobecná diskusia, ale vy, východniari ste tam nepovedali k tomu ani deko. Akurát Jerry Mouse napísal nejaké blbú neurčitú vetu. Každý mal možnosť vyjadriť sa. Bohužiaľ, niekto na pravidlá aj doplatil, ako váš kolega s Wraitom (neviem teraz meno ani nick)
3.) Máme nový rok 2013, skúsime trial rozbehnúť viac, ako minulý rok, keď sa na expedičky s prepáčením, každý vysral (to som použil ešte slušné slovo). Nehnevaj sa na mňa, ale fakt na jednej akcii sa nedajú pravidlá vychytať dokonale. Vždy je priestor na zmeny, link si dostal, tak sa kurňa vyjadri a nepindaj tu prosím ťa. Na jednej strane chceš vedieť zaradenie modelu, následne sa ti to už nepáči, lebo by to bolo brutál nefér. Tak ti uviažem za auto 5 kg kameň a máš po výhode.
Ďalšia vec. Chceme, aby aj medzi expedičákmi boli v každom meste iné pravidlá ako je tomu v on-roadoch? Buďme aspoň my jednotní, prosím vás pekne.
4.) Trial open nemôžeš spraviť, lebo to nebude spravodlivé v živote. SCX-ko dá vo väčšine prípadov CC-čko dolu, tak by chalani utreli skrátka hubu. Skús to teda trošku tie pravidlá pochopiť. Keby ťa mám teraz ako komisár posúdiť, tak ťa asi už vôbec nepustím na trial, lebo si skrátka nezaraditeľný. To by sa ti páčilo? Medzi prototypy tiež nemôžeš, lebo by boli kamióny v nevýhode. Proste pravidlá sú stavané na SCX10 a CC-čka.

Takže záverom, kto chce, nech sa vyjadrí k pravidlám, niečo sa tam upraví a snáď bude mať každá modelárska duša na SVK srdce na mieste.

Dúfam, že som nikoho neurazil, ani som sa nikoho nedotkol, ale keď sa inak nedá.... devplesk hamer

PS: Pre istotu link ešte raz:
http://www.rcexpedition.sk/forum/viewtopic.php?f=8&t=154&start=70

PEACE (som tiež len človek a mám jedny nervy)
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod pepo » Str 06. Mar 2013 9:16:05

NO TAKŽE TAKTO:
Dlhšie som tu nebol a teraz všetky tie príspevky čítam. Tiež som písal kategória LEXAN/axial nevenoval som tomu nejako pozornosť - chyba to nie je takže sa neospravedlnujem. ´Totiž pred každým trialom je technická previerka kde sa každý dozvie svoju kategóriu. Pravidlá pre TRIAL v "BB" ako to niekto nazval však Kamil , mali byt pravidla pre cele SVK. Tema pravidiel bola riesena dlho a kazdy mal moznost sa k nim vyjadrit. pokial ti ide o zajazdenie a srandu tak pravdla vobec neries a dojdi - dame pivko a pokecame. Ja osobne sa ti k podvozku vyjadrím až na technickej kontrole. Mali sme v plane spravit SVK pohar len zjavne na to kazdy minuly rok z vysoka SRAL. Uprimne Vam poviem ja som sa preto chcel na trila tento rok vykaslat. Trial open neprichádza do úvahy - budme trosku férový. Tak ako pisal Petos trial je mozno 10tina celej expedicky. V piatok a sobotu mozes ist aj na motorke , ktoru mas v avatarovi :lol: . Takže navrhujem neurčovat presne neurcitelne skor ako prejde Vaše auto technickou kontrolou a bude posudene komisarom.

Tesim sa na stretnutie v BB
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

Poslaťod KamilB » Str 06. Mar 2013 16:09:29

plánujem prísť na vašu akciu ak okolnosti a vyššia moc (manželka) dovolia, veľa dobrého som o nej počul, pivo dáme :beer:
k pravidlám som sa nemohol vyjadriť pretože v čase ked ste ich vymýšľali tak som sa naplno venoval inej modelárskej činnosti(EPA Combat),
riešim ich až teraz ked sa ma to bude týkať, v podstate ja som ich riešiť nechcel ale ked ste auto zatriedovali raz tak a druhý raz hentak tak som sa trošku zamyslel čo vás asi podráždilo, nechajte to tak , asi vám niečo o tom napíšem tam k téme pravidiel Trialu
PS: tá motorka v avatare je v mojej garáži, ale na akciu s pokecom pri pive sa to nehodí hallo
Obrázok užívateľa
KamilB

Poslaťod Peter509 » Str 06. Mar 2013 18:26:51

Kľudne sa vyjadri, na SVK je demokracia a sloboda prejavu (zatiaľ). A neber ma v zlom ;)

Mier a lásku bratia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:sk: :metal:
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod pepo » Str 06. Mar 2013 20:51:35

kamil na akciu prid aj s manzelkou ak ta sameho nepusti. a idealne by bolo keby ste dosli na motorke. to mas africutwin ze? jaj to jedna vec ktoru si chcem este v zivote 1dopriat - bud afriku alebo varadero. budem rad ak sa pri tom pivku stretneme.

tak dospivenia
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

PredchádzajúciĎalší

Späť na Podvozky, karosérie, nápravy atď..

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia