Marek, škoda.... bolo super.... a krásne teplúčko...

vďaka vśetkým, čo v tejto horúčave zorganizovali súťaž... Tonko, Rišo... skutočne vďaka .... a poklona patrí aj tým, čo prišli..... to počasie fakt dalo zabrať každému.....

ak by som mal zhodnotiť sobotu z môjho pohľadu... bolo tam pár dobrých, ale aj povedzme zvláštnych momentov.....
- napriek horúčave sa nás zišlo na slovensko relatívne dosť súťažiacich....
- objavilo sa pár nových tvárí.... dúfam, že sa chytia a budú chodiť naďalej....
- podarilo sa vyvrátiť tvrdenie niektorých, že je zbytočné chodiť, lebo aj tak sa bojuje len o druhé miesto....

- napriek tomu že areál je pre nás dôverne známy, objavilo sa pár zaujímavo napichaných úsekov, ktoré nútili rozmýšlať..... a na jednom z nich sa prejavila naša nátura.... hundranie, frflanie a nedôvodné protesty proti jednej branke, ktorá potrebovala len trošku porozmýšlať.... napriek tomu, že tento úsek neohrozil pośkdením auta ani iným nebezpečím, vyvolal vlnu hundrania voči staviteľm trate a čo som nepochopil.... vedenie súťaže podĺahlo....
uprostred súťaže sa trať upravila, tí čo tam získali 500 trestných tým sa škrtli.... a šlo sa ďalej... ale týmto krokom sa komplet súťaž znehodnotila.... trať sa počas preteku nemá čo prestavovať... a ak sa prestavia, tak danú sekciu majú absolvovať všetci nanovo.. a nie ako sa spravilo teraz, pár ľuďom sa skrtli trestné body... a tí čo to absolvovali v poriadku, tak tí nič.... proste oni dali prekážku normálne, a iným bola odpustená.... nechápem.. nerozumiem...nebol dôvod....
- bude treba pred pretekmi podrobnejšie vysvetliť pravidlá.... ja napríklad pravidlo, že naviják treba uchytiť v okolitej prírode a tak použiť naviják chápem tak, že sa zaseknem za skalu, konár, alebo pull-pal zaseknem do zeme alebo pod trs trávy a začnem navíjať a dúfam, že to vydrží a nevyhákne sa... boli ale viacerí, čo po zeseknutí motyky do zeme ju prišlapli s tym, že ju len poisťujú.... podľa mňa je to už za čiarou pravidiel
- no a pre mňa najveselší moment súťaže.... spravil som jednoznačný rekord zisku bodov na jednej branke.... moja prvá sekcia v tento deň....ináč sekcia 2, druhá branka....úplne neśkodná...nenápadná... a dal som na nej zhruba 1100 trestných bodov a k tomu vyše 600 trestných za čas....a ako prémia pošahaný naviják.... bol to proste hviezdny príklad celého radu zlých rozhodnutí, ktoré sa nedali potom napraviť ani ďalšou čistou jazdou v sekcii a nulami v ďalších štyroch.... no čo už... občas sa darí

takže stretneme sa o dva týźdne...

.... ak sa stihnem vrátiť z dovolenky a budem vládať ďalších 500km na otočku....