Trial 2012

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

Trial 2012

Poslaťod Peter509 » Uto 25. Okt 2011 19:41:35

Zdravím všetkých z tejto skvelej bandy.

V hlave mi skrsla taká myšlienka. Pomaly sa to stáva pravidlom, že na expedičke sa ide ako doplnok trial. A čo tak spraviť neoficiálne majstrovstvá Slovenska v triale expedičných modelov? Bolo by to ako pohárový závod, na každej expedičke by sa odjazdil aj trial a rátali by sa výsledky z každého preteku. Myslím si, že aj akcií bude v budúcom roku dosť. Zatiaľ to dávam len do roviny úvah a diskusie, či sa oplatí do toho ísť, alebo to nechať plávať. Samozrejme, že by to bolo všetko v rámci zábavy a víťazi jednotlivých kategórií by obdržali aj putovný pohár. Víťazi z každého trialu zase diplom na pamiatku.

Predpokladané expedície v spojení s trialom:

sever SK: geri-ovci
stred SK: BB banda
západ SK: BA banda
východ SK: snáď parta okolo Jerryho, ak sa na to nevyprdnú.

Plány expedícií by sa potom dali aj do predbežného kalendára, aby sa prípadne nekrížili akcie. Ak máte návrhy, sem s nimi. Ak sa to ujme, osobne si zoberiem na starosť pravidlá.
Obrázok užívateľa
Peter509

Re: Trial 2012

Poslaťod ggeerrii » Uto 25. Okt 2011 20:31:43

osobne som za to , síce sa stratí ten pokojný expedičný duch ale myslím, že toho som pokazil mojím 13T strieďakom v mexíkovi :lol: :lol: :lol:
navrhol by som prepracovať aj na 10 kategórií aby sa proste každá kategória bola čo najlepšie zameraná aby sa nestalo to že auto s "horšími" vlastnosťami pôjde v rovnakej skupine ako to s " lepšími"

čo sa týka akcií tak by to mohli byť aj 2 dňovky aby sa oplatilo blavákom ísť na východ a zas opačne ;)
a spraviť na spôsob o 9 stretko o 13 obedík opekačka potom okolo 15 príchod na hotel / chatu ,..... a od 16 trialík a spraviť to tak že každý jazdec by mal svojho
komisára
napríklad
ja by som bol rozhodca/komisár za sever
poviem príklad pepo a tomáš za stred
lacky miloš juh
jrm za východ

aby sa potom nešpekulovalo to , že sa tam robia podvody ;) proste tak že napríklad my si nebudeme sami môcť hodnotiť ;)

ja som uvažoval aj na tým že keby sme spravili Trial tu ( ten čo sme teraz chystali ) že by to bolo tak že napríklad BB príchod na 10 BA 11 a Východ 12 proste aby to bolo výhodnejšie a tý z ďaleka nemuseli vstávať o 3 ráno :)

a zas uvažovali sme s Andrejom aj nad tým, že by sa jazdilo v skupinkách týmoch proste aby bolo napríklad CCčko Scx a scale podvozok spolu a aby si týmovo pomáhali ;)

PS: je to uvedené len príkladom
http://www.ggeerrii.rajce.net :)
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
1993 jeep wrangler yj 4.0 :mrgreen:
Pajero Wagon ´93 - výstavba
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod Peter509 » Uto 25. Okt 2011 20:44:28

Ja som skorej za delenie podľa podvozku a karosérie, ako to bolo teraz v BA. Sily tam boli vyrovnané, bolo to už len o šikovnosti jazdca a toho, čo zvládne jeho auto. Stačí si len pozrieť výsledky.

Delenie by bolo:

Axial SCX-10 - lexan
- ABS
Tamiya CC-01 - lexan (ak niekto jazdí)
- ABS
Prototypy - napr. Baďov Kamaz, Petosove Iveco. Táto kategória by sa potom prípadne rozdelila na viac častí, napr. podľa počtu náprav.

Čo sa týka expedícií, najlepšie by bolo fakt tie dvojdňovky, nech sa to oplatí všetkým s tým, že prvý deň by bola klasická expedícia, druhý deň by bol trial. Schodnejšie a prehľadnejšie riešenie, ako to, čo navrhuješ ty, Geri.

Čo sa týka komisárov, najideálnejšie by bolo, keby to neboli domáci, nakoľko sa vylučuje možnosť nadržiavania. :roll:
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod JanoS » Uto 25. Okt 2011 21:56:57

Už len čakám kedy sa zapojí aj Lackey :mrgreen: , ten už presne o niečom takom spieva pár týždňov.

A ak to takto pôjde ďalej, tak sa teším ešte viac, pretože budem víťaz vo svojej kategórii aj s najhorším časom, keďže CC-čkárov nejako ubúda :?
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod lackey » Uto 25. Okt 2011 22:00:38

Ja teraz nemozem, na JOJke ide Mama ozen ma !!! :shock:
lackey

Poslaťod JanoS » Uto 25. Okt 2011 22:03:28

Nenachádzam "smajla". Admin kde sú nejaký adekvatni k tomuto výroku :o :o :o :o :shock: :shock: :shock:
--
Graupner MX-12, 2,4 GHz
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod lackey » Uto 25. Okt 2011 22:51:03

A to zrejme nevies, ale od 31.10. zacina Farmar hlada zenu 2 !!! Tam budu zas exoti :lol:
Kladiem si otazku aky musi byt clovek zufaly aby sa prihlasil do takychto relacii :roll:
Pri sledovani sa spolu zo zenou hanbime aj za ucinkujucich a ich rodiny :oops:
lackey

Poslaťod ggeerrii » Str 26. Okt 2011 7:13:53

:lol: :D :lol: no nič, ja by som komisárov navrhol 2 amximálne 3
za stred žilina a okolie
stred BB a okolie
dole južania Blava a okolie
a východ a okolie
a ked sa napríklad bude jazdiť u náš tak my nebudeme môcť hodnotiť naše okolie ale budeme môcť hodnotiť napríklad blavákov , komisárov - to sa dohodneme ;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
čo sa týka rozdelenia, áno môže to byť aj podla váhy
takže kategórie
1.-CC lexan (1,55)
2.-CC ABS (1,55)
3.-SCX lexan ( 1,9 gumy )
4.-SCX ABS (1,9 gumy )
5.- MEX, DCC, home Made scale 1:10, HLko (s 1,9 gumami )
6.-crawlery všetko s 2,2 gumami a vetšie ako 1-8 (+/- vetšie autá )
7.- 6x6 (zatial aj viac náprav ak pribudnú napríklad 8x8 tak by som bol za to keby mali osobitnú kategóriu ) ;)

a bol by som za to, keď CC ABS nebude mať 1,55 tak aby išlo o kategóriu vyššie takže by sa posunulo na 4.- čo je SCX s 1,9
alebo ked CCčko lexan bude mať 1,9 tak na 3 by sa posunulo čo je scx lexan

chápete, ako to myslím ;) pretože gumy spravia veľa ;)

a ešte by som dal do pravidiel , že jazdec môže ísť aj s viacerými autami , maximálne s 3 a nesmú byť v rovnakej kategórií ;)
a ešte by som bol aj za týmové jazdenie :D na sokolčí to bola náhodou sranda to tímové jazdenie 8-) proste autá sa rozlosujú náhodne na 1 preteku a tak aby v a v každom tíme bol len jeden zástupca z jednej kategórie a maximálny počet 4 minimálny 3 a bude sa počítať priemerný čas ;)
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod JanoS » Str 26. Okt 2011 12:57:48

Tak podľa tých kategórii, bude vzhľadom na náš celkový počet po 3 autá v každej. A netvrdil by som, že Pajero s 1,55 prejde viac ako s 1,9. Tu ide skôr o vonkajší priemer a typ dezénu, nie o veľkosť disku, resp. stredovej diery pneumatiky. A už vonkoncom nemôžeš miešať CC01 s 1.9 a SCX 1.9. To je akoby si porovnavál terénne schopnosti Hondy CRV s upraveným Mercedes G.
--
Graupner MX-12, 2,4 GHz
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod ggeerrii » Str 26. Okt 2011 14:23:59

vieš ako som to myslel, myslel som to na vonkajší priemer pneumatiky lebo, myslím si že keby si dal na CC gumy vetšie (napríklad 108mm čo ej taká klasická 1,9) tak by to jazdilo omnoho lepšie ;)
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Ďalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť