Winter classic 2015

Celoslovenské expedície organizované skupinou RCexpedition.sk

Re: Winter classic 2015

Poslaťod cracatith » Str 23. Dec 2015 9:09:47

A preto si takéto úseky ja pekne obídem a vychutnám.Ďakujem aj Peťosovi za pomoc ,,copilota,, dúfam že si to tiež užil hallo
CARISMA RANGE ROVER CAMEL TROPHY SLOVAKIA
CC02 LAND ROVER D90 CAMEL TROPHY SLOVAKIA
MST CMX LADA NIVA TRIAL SLOVAKIA TEAM
PRAGA V3S Plachta s rukou a poľná kuchyňa
cracatith

Poslaťod petos » Str 23. Dec 2015 19:32:24

Ja dakujem vsetkym co prisli.

@Pera2008 -
Cracatith nebol najrychlejsi, ale mal najkrajsie scalove auto na expedicii.
Jemu konkuroval iba Marcel s Roverom a 8x8 Mercedesom, kolega modelar z Ciech(vojensky jeep) a este tam bol jeden pekny def D90, je na zaciatku videii.

Mne sa necakane Jeepak pokazil, takze som sa mohol plne venovat filmovaniu.
Keby som jazdil, tak zase budu plne videa zlutaska :D A uz celkom uvitam zmenu.

Jazda ako mravce --- ja uz som pokusy o toto vzdal, rovnako ako usmernovanie ludi, aby neboli v zabere. Na takejto akcii sa to neda. Mam co robit ked ideme traja a nie 30-ti.
Som bol rad, ze som si ukociroval aspon na zaciatku tych par scale-istov aby isli v jednej skupine a napodobnovali expediciu.
A tiez, nedalo sa to inak, nez ze som nasu kolonu odstavil na kraji a poziadal lexanistov aby presli pred nas, nech ich nebrzdime. Pretoze sa tlacili do zaberov v najnevhodnejsich okamzikoch.
Ked sa to roztrhalo, tak to uz potom bolo jedno. To som potom ostal uz pri tom, kde som si myslel, ze budu najkrajsie scalove prejazdy expedicie.

Na pekne kolony nemas soferov a ani auta. Ked si prejdes toto vlakno, tak vidis sam, radsej zoberu crawleroidne prototypy na expediciu. :cry:

@Cracatith -
To bola radost sledovat ako si defik razi cestu v terene. Videa vysli ako som si zelal (teda az kvapky na objektive, ktore som nestihal utierat)
Bolo by dobre podla mna doplnit si spolujazdca do auta. Skoda toho prazdneho sedadla v predu.
Hadam sa v buducnosti stretneme aj na dakej turistickej expedicii.
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod pera2008 » Str 23. Dec 2015 21:47:54

Samotna expedicia:
nejde o to, kto bol najrychlejsi a tak, ale Aj Sitno a ine expedicie tak dopadli. Verim, ze nasa vychodnarska dopadne takisto :stena: . Je to na ucastnikoch aby sa vedeli skonsolidovat. Potom to vizera, ze expedicia bola vlastne miniexpedicia.
Nic osobne tu neriesim, len je to o tom "ze kde sa vsetci podeli?" a to kazdu expediciu.
Neviem ako ostatni, vravim len zaseba. Bud sme jednotni, alebo sme len skupinky ludi.
Modely:
Co sa tyka mnodelov, popravde nech si jazdi kto s cim chce, je to expedicia a nie trial. O nic nejde.Ked nechce niekto poskrabat model, tak nech ide aj s tankom.
Ja som isiel s crawlerom a co sa stalo? som pokazil expediciu, alebo to ovplyvnilo vlastnosti inych vozidiel? Alebo som mal ist s 60cm dlhou FJ45P a ju viac nosit v ruke ako jazdit?
Podla mna je expedicia pre rc modely a ludi, nie len pre expedicaky. Potom to pomenujme scale expedicia, teren nech je vyberany podla toho a modely tiez na to upravene ( tlmice max 80mm, 100mm gumy, navijaky a doplnky,karoseria komplet so vsetkym, kolesa uzsie ako 36mm atd ). Malokto ma doma expedicak :rtfm:

Co sa tyka Winterky: nic neriesim, bolo super, sice som zmokol, ale ludia boli ok. Takisto jedlo a ine veci.
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod cracatith » Str 23. Dec 2015 23:57:20

Ahojte kolegovia,expedicie sa jazdia s tým čo kdo má :lol: čo sa týka vôbec rc expedícií čo robia chalani z Kordíkov tak to sú ako mi už dávnejšie Tomáš naznačil ,,trialové expe,,čiže z každého trochu kde si vybere aj trialový špeciál ale aj scale expedičák s navijákmi.Napr. Sitno je čisto expedičné jazdenie ,síce sa tam nepoužívajú navijáky,kde ale preferujem scale vzhlad.Už sa pracuje na expedicii ,na ktorú sa budú môcť zúčastniť čisto expedičné vozy s navijákmi a scale doplnkami niečo ako majú bratia česi RC AST.Konalo by sa to u Crackyho :-) Bolo by dobré sa raz za čas zúčastniť takej akcie v CZ ,čo býva na dva dni ale stojí to za to.To navijákovanie proste je niečo nádherné keď sa postupne jeden druhého vyťahujete ,doslova škriabe na kopec .Je to všetko o spolupráci,srande a rešpektu medzi sebou.Teraz síce idem len na Ješted ale v lete nás čakajú nádherné dobrodružstvá na RC AST CZ,RECON G6 Austria.Tak dúfam že sa nás nazbiera viac ,,scale,,ovitých a dáme expedíciám iný ,,živší,,rozmer,lebo zatial sa len ,,prejazdia,, a všimol som si že aj Sitno sa jazdí z roka na rok rýchlejšie.Škoda že sa niekto teperí 50-100 km a expe prebehne ako prvý.Peťos ešte raz ďakujem za spoluprácu a krásne videá i s tou kvapkou :up: dúfam a verím že tých turistických expe bude vela,teším sa už teraz.Čo sa týka môjho druhého šoféra ,,bude,, a ty začni scaleovať aspoň navijáky hallo .Prajem krásne Vianoce a vela spoločných expe v ďalšom roku :up:
cracatith

Poslaťod pera2008 » Štv 24. Dec 2015 0:46:12

Craky to v podstate pekne napisal,ale bez toho, aby sme jeden na druheho cakali sa vyprostovacich akcii nedockame v takej miere ako by bolo treba. Preto moj navrh je, ze radsej vytvorit jednu dlhu kolonu, ako plno malych.
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod cracatith » Štv 24. Dec 2015 1:27:50

Dobré by bolo aspoň samozrejme po dohode,usporiadať do budúcna expe tak ,že by sa vytvorili skupiny napr.lexanky,plasty,a ostatné modely.Najprv by išla skupina ,,ostatné,,cravlery ,buginy a pod,5min ponich lexanky a ďalších 5 min. plasťáky.V každej skupine by bol na začiatku ,,maršal,, vedúci - organizator aby sa vedelo ako ďaleko sú od seba skupiny a prípadne by korigoval priestor ,,rýchlosť,,aby sa skupiny nespojovali,kôli fotkám a vídeám hlavne abs expedičáci si robia detailnejšie vídeá.Takto by si každý robil v klude foto či vídeo ,lebo každá skupina by mala vlastné tempo,kôli priechodnosti a pod.
cracatith

Poslaťod Ondro_S » Štv 24. Dec 2015 16:49:40

V linku su foto z WC2015 http://ondrejskulec.rajce.idnes.cz/RC_Expedition_Winter_Classic_2015

A ked uz su vianoce tak ich vsetkym prajem pokojne prezite v kruhu rodiny a stastny novy rok!
Obrázok užívateľa
Ondro_S

Poslaťod Peter NZ » Pia 25. Dec 2015 15:13:32

Petos... som rád, že sa ti páčil aj môj defík.... bol na prvej väčšej a takto náročnej expedícii, tak mal občas problémik a vypadol som postupne z tej scale skupinky kde som sa cítil dobre.... ale problémy sa prejavia až počas reálnych testov a teraz sa už odstraňujú.... bude to lepšie....

Myslím, že pri takejto účasti bude ťažké udržať súvislú kolónu.... cracatith, marcel, ja a eśte pár áut sme sa snažili isť maketovým štýlom...a je to samozrejme pomalšie ako pretekársky ladený jazdci na lexankách.... ale vlastne sa vytvoria prirodzene menšie skupiny podobne ladených jazdcov a tie idú trasu už rovnakým tempom a pomáhajú si... a nie je to len o plasťákoch a lexankách, lebo aj niekoľko lexaniek šlo pekne maketovo.... takže je to skôr o ľuďoch a ich preferenciách... žiadny problém.....
Cracatith... dlho sme spolu nešli kvôli mojim trablom s technikou, ale páčila sa mi tá jazda... u mňa sa už chystá výbava, dokončuje zadný navyják a nájazdové plechy..... teším sa na tvoju akciu expedičákov s využitím prirodzených pomôcok.... dúfam, že bude voľný prístup....

chcel by som sa poďakovať eśte murgimu s V3S-kou... veľa mi pomohol v ťažkých úsekoch... defík prešiel pre mňa dovtedy nepredstaviteľné úseky... a keď som z potoka videl len strechu, neveril som, že to rozchodí... a rozchodil.... ako sa doma ukázalo, problém bol s jedným vypínačom.... musím nájsť iné riešenie....
a teśim sa na ďalšiu akciu ;-)
defender 90
šasi-rc4wd / nápravy-tamiya / RC-FS-GT3C-8kanál
Land Rover defender D90.... https://www.dropbox.com/sh/g92em49gdyljz6n/AABeUME9f1uVhDlNXjQTYKQZa?dl=0
defender trochu inak... https://www.dropbox.com/sh/y9zzflnjfwhurlx/AAAEuVuzHnDs-oUHcx9G-smTa?dl=0
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod cracatith » Pia 25. Dec 2015 20:23:34

PeterNZ neboj časom vychytáš muchy na defovi a budeš jedným s nás scaleistov :mrgreen: teším sa že sa ,,snáď,,rozrastieme a bude možné potom poriadať RC AST hallo tlesk :up: len tak ďalej.V pondelok dám fotky z Ještedu hallo
cracatith

Poslaťod petos » Pia 25. Dec 2015 20:34:23

Winter classic 2015 (jeep) aspon si pozriete ako sa do dnes zmenil teren.
Lad nebol, voda nizko. relativne sucho. Nemal som tam co robit :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=na9Bcw_uda0

https://www.youtube.com/watch?v=CsUIN8RzIpw
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

PredchádzajúciĎalší

Späť na Celoslovenské expedície by RCexpedition.sk

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia