CZ:SVK forum

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

CZ:SVK forum

Poslaťod hollyml » Štv 23. Feb 2012 1:50:03

Skusim nadviazať na debatu ktorá sa začala v inej téme do ktorej nepatrí.
V prvom rade priblížim hlavnú myšlienku pre tých ktorí sem prišli neskôr a nevedia o com sa pisalo. Jedna sa o fakt že Slovenska (SVK) rc spoločnosť je rozdelená na dva fóra. Veľké CZ rc forum a toto naše RCexpedition forum.

Nakoľko som z BB a som jeden z troch zakladateľov rc klubu ktory pokial viem je jediný na Slovensku ktory sa snaží zdruzovat všetkých SVK rc expedicakov, musím súhlasiť so soskim, perom509 a Pepom.
Ked sme začínali tak naozaj sme na prvom stretnuti boli traja. JanoS, ja a Pepo. Vtedy sme sa rozhodli, že spoločne zalozime klub s názvom RC Pajero-club ktory naozaj vznikol a začal fungovať pod záštitou velkeho pajero-clubu. Neskôr prišli problémy s internetovou stránkou pajero clubu a padla kompletná databáza aj rc fóra. Po čase sme sa rozhodli že vytvoríme nove úplne samostatne forum. Kedže sme zároveň zistili že cc-ciek uz je v podstate menšina spojili sme vytvorenie nového fóra so zmenou názvu klubu. Od vtedy sme RCexpedition.
Časom sa na toto forum registrácii mnoho ľudí a vybudovali sme celkom silnú komunitu skúsených rc-ckarov.

A teraz sa začínam dostavať k samotnému predmetu tejto témy a to je v podstate nás boj za udržanie a rozšírenie tohto fóra. To sa ale neda ked si navzájom kladené polena pod nohy. České forum funguje dlhšie. České forum má viac členov. Ceska rc scéna je jednoducho na vyššej urovni ako SVK. A práve preto si myslim, že by ste mali podporovať v prvom rade SVK forum. Ked človek začína tak samozrejme siahne po tých informáciách ktorých je viac, ale ako som spomenul vyššie. Mame celkom dobrú základnu ktora je plná schopných rc-ckarov, modelarov, elektronikov a offroadakov. A to je možno ťa práva chvíľa kedy sa zo žiakov môžu stat učitelia. To znamená, že skúsenosti ktore sme a ste nabrali je potrebné odovzdávať ďalej pre tých ktory to potrebuje teraz a tu, lebo práve začínajú.
Ak ja ako začiatočníkov vidím Slovákov na veľkom českom fóre tak je samozrejme že sa pridam na toto väčšie forum kde sú aj ľudia z SVK. Ale ak by som sledoval rôzne fóra a videl by som som, že expedície na Slovensku sa nerobia len v okoli BB ale ja na západe či na východe, určite by som ostal tam.

A toto je moja výzva pre vás ktore naše forum čítate. Presmerujte svoje príspevky a svoju pozornost na toto forum a spoločne skusme vytvoriť jednotnú partiu ľudí so spoločným záujmom. A tesme sa spoločne na akcie, stretnutia a vymienajme si skúsenosti a rady na jednom mieste. Od každého z vás to chce len malú trosku sebazaprenia a vytvoríme tu jednu veľkú RCexpedition partiu. V takom pripade nebudeme musieť sledovať vytváranie rekordov na CZ fóre a na CZ expediciach, ale vytvoríme svoj vlastný rekord a dúfam že časom jeden Československy rekord na ktorom budeme na CZ rc scéne akceptovani ako RCexpedition.sk
Obrázok užívateľa
hollyml

Re: CZ:SVK forum

Poslaťod petos » Štv 23. Feb 2012 11:38:57

:| Sledujem rcexpedition.sk,rc4x4.cz,Moj kanal na Youtube.
A ked sa daka akcia ohlasi,tak o nej viem.Pricom cez tieto komunikacne kanaly sa poznam s par expedickmi,ktori na ziadne forum nechodia.
(Youtube= Liva836+jeho syn,PetoZ,IvoK)
Opatrne s tym- nutit niekoho k niecomu.Ked budu vidiet chalani vyhody svk fora oproti CZ,pridu sami.
Mna by potesilo,keby aj ine lokality ozili expedicnym ruchom na podobnej urovni ako BB.
Ale asi chcem vela.
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod gino » Štv 23. Feb 2012 12:52:05

S tým nútením súhlasím s Peťom , nemôžme predsa násilím niekoho nútiť do niečoho pretože s toho nastane len jeden dôsledok a to antipatia k RC.
Čo sa týka nejaké zjednotenia a "menšej revolúcie" tak tam to vidím na otázku času, pretože aspoň v mojom prípade je dosť ťažké a hlavne nákladné v jeden mesiac byť na troch miestach s RC problematikou. Máme síce rovnaké záujmy no jednoducho niekedy sa to nedá spojiť . O úrovni SK a CZ fór a modelárov je ťažko diskutovať a chcieť mať výsledky zo dňa na deň, hlavne v takýchto (aspoň na slovensku) mladých odvetviach ako je expedície , drift apod.
Aspoň podľa mňa to chce trošku viac času a výsledok sa dostaví
Scania R470 4x2 Fast § Furious
Scania Longline 6x4 Assasins Creed
MAN 10x4x6 + podvalník
Tatra 8x8 kolos ( dolaďovanie )
DRIFT 4EVER
Obrázok užívateľa
gino

Poslaťod jox » Štv 23. Feb 2012 13:43:41

Kedysi davno som hladal info/stranky o RC offroadistoch/trialistoch/expedicakoch ale jedine co som nasiel bolo rc4x4.cz. Pripadalo mi, ze som prvy pristal na mesiaci a ze na SK snad nieje nikto s rc offroadom na expedicie alebo trial. Potom som sa na to vybodol, nesledoval/nehladal, obcas si zajazdil pre potesenie sam. O tom ze existuje nejake RCExpedition.sk som sa dozvedel nahodou, az ked som bol minuly rok na akcii draci hradok cez rc4x4.cz. Ono na dohodnutie akcie, je mi uplne jedno, ci sa dohodnem na CZ, SK. Ked hladam informacie, pozeram aj zahranicne weby.

Urcite vitam, ze sa tu buduje komunita na SK. Otazne je aka velka je tato komunita, a kolko % z nich bude aktivne prispievat. Dalej ako kvalitne to budu prispevky. Potom nastava otazka, ci ma zmysel budovat forum, ked uz je jedno zabehnute aj ked je v zahranici. Cestine hadam rozumieme, a dufam, ze cesi nezabudli slovencinu. Ja osobne som za jeden centralny web, informacie hladat na jednom mieste, tiez keby este jednotlici a skupiny, co maju vlastne weby sa spojili a davali vsetky znalosti, infa na jeden web bolo by to fajn. Aj taka trivialna vec, ako je predaj nepotrebnych RC veci, no dnes aby som presiel xy webov ked si chcem pozriet co je v ponuke, a tak isto ked chcem ponuknut, tak clovek musi pridam tam , hentam, tamtam, a vlastne vsade.

Komunity by sa mali spajat, a nie rozdelovat. Ale mozno mam len naivne predstavy.

A pouzivat vulgarizmy, a rozculovat sa nad tym, ze preco ste dali akciu na rc4x4.cz a nie sem. No co, to je prave o tom, ako sa ludia chovaju. Namiesto toho aby vznikala jedna obrovska komunita, sa ludia trhaju, stiepia, vznikaju rozne lokalne, krajske, osobne weby. Hladajte si teda potrebne informacie po vsetkych certoch :)
Obrázok užívateľa
jox

Poslaťod pepo » Štv 23. Feb 2012 14:01:47

páni evidentne ste tomu všetkému neporozumeli :ugeek:
Tu nejde o žiadny BOJ medzi skupinami alebo foarmi, alebo cechmi a slovakmi alebo medzi tým a tým. S tým centrálnym webom s tebou plne súhlasím. Ale moj osobný názor je - na SVK. Kto tu čo písal o tom aby ľudia museli prispievat iba na toto forum. Nikto nikoho do nicoho nenuti. Je to rozhodnutie kazdeho osobne. Nasa snaha bola urobit skupinu na SVK a samozrejme spolupracovat, debatit, stretavat sa zo vsetkymi na svete. trebars aj v Ameerikeee ak nas pozvu na výmenný pobyt. :D Nie páni chcem to už trošku odlahcit lebo citim že napatie hustne. Tak si povedzme ze sa budeme snazit toto nase male dieta nadalej zveladovat.
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

Poslaťod hollyml » Štv 23. Feb 2012 19:41:42

To Jox:
Nedocital som sa tu žiadnych vulgarizmov.

To že sme sa ozvali je myslim úplne prirodzene, lebo ako som písal mame k tomuto foru iny vzťah ako bežný čitateľ či prispievatel. Založili sme ho s úmyslom spájať a nie rozdelovat. Na tom aj naďalej trvam.
To že chceme aby Slováci prispievajú na slovenské forum je tiez podľa mna o spájani a nie rozlucovani.
Moja výzva nemala smerovať k dakemu nuteniu aby ste okamžite prestali písať na cz forum, ale aby ste sa pokúsili zamyslieť nad možnosťou ako dokážete aj vy podporiť forum ktore je tu pre všetkých.

Pozrite sa na príspevky ohľadom expedicii na strednom Slovensku a hlavne v okoli BB. Myslite že je to take zložité ked svoje akcie a stretnutia budeme dávať sem kde je pripravená pôda na to aby sme sa navzájom spoznavali.
Nemyslite že aj to je práve o spájani?

Jednoducho len mame záujem aby sa toto forum rozrastalo a v tom nám môžete pomôcť len vy. A ešte raz opakujem. Moja výzva smerovala práve k myšlienke aby sme sa mohli spolocne stretávať a aby sme boli aj napr. v CZ či PL alebo v HU akceptovani ako Slováci z rcexpedition.
Obrázok užívateľa
hollyml

Poslaťod Peter509 » Štv 23. Feb 2012 20:43:28

No musím sa zapojiť do debaty aj ja. Nedá mi nereagovať. Nad niektorými príspevkami som musel nechápavo krútiť hlavou. Na úvod, nemám nič proti Bratislave, jej obyvateľom a členom tohto fóra z toho mesta, ale zase sa len potvrdilo, že Bratislava je štát v štáte... (po tejto vete ma asi nebudete mať radi, asi sa s tým naučím žiť :D )

Ďalšia vec. Keď som začínal s expedičkami, tiež som navštevoval CZ fórum. Po určitom čase sa vytvorilo toto naše SVK fórum a odvtedy som len tu. Možno je to len môj patriotizmus. Ja sa k tomu staviam proste tak. A ktokoľvek sa ma opýta, kde nás nájde na webe, tak dávam iba SVK adresu. Však nás treba podporovať a rozširovať našu komunitu. Takto snáď rozšíria naše rady aj tatko so synom z Revúcej, ktorým už asi 2 mesiace vravím, aby sa zaregistrovali :lol: .

Ďalšia vec je, že tu panuje demokracia a nikoho nemôžeme nútiť, aby bol registrovaný len na tomto fóre a chodil len sem. Len vás prosím, kolegovia a kamaráti modelári, trošku solidarity a empatie a na budúce treba zavesiť info o jazdení aj na toto fórum. Však vás je na západe dosť, neverím, že by sa nenašiel jeden, čo by to sem nedal.

Apropó JOX. Niekde v tomto vlákne si písal, že o akcii Dračí hrádok si sa dozvedel na CZ fóre. Ale ono je to aj tu. Lackey tu vytvoril vlákno o tej akcii. A viacmenej vždy sa vytvára vlákno o veľkých akciách aj na CZ a aj na SVK fóre. Aby aj naši bratia česi vedeli, že sa tu koná niečo veľké. A o tom je aj tá solidárnosť a empatia. Tak isto, keď bude veľká 3. celoslovenská akcia pod záštitou rcexpedition, tak to bude aj tu aj na CZ. A myslím, že už to aj tak je, ak ma pamäť neklame.

V podstate na záver napíšem, že súhlasím s Pepom, Tomášom a v neposlednom rade i Soskym. Môj názor sa nemení.

A kolegovci z BA, fakt sa na mňa nehnevajte ;)
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod murgi » Štv 23. Feb 2012 21:01:58

Pridam ktomu aj moj maly nazor.
Vyhodou tohto fora je ze este nieje take zaplnene ako rc4x4.cz. Tym padom sa tu lepsie hladaju zrazy. Na ceskom fore je sice delenie na uzemne celky, ale tiez sa stalo ze sa pisalo o zraze v inom vlakne. Jasne co sa tyka info o stavby vozidiel na toto zatial nemame, kedze je nas tu malo zaregistrovanych, ale cim nas tu bude viac o to lepsie. A ako sa hovori:" Viac hlav, viac nazorov" :arrow:
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod jox » Štv 23. Feb 2012 21:38:12

Pozrite sa, ja som rad, ze na SK bude specialne forum zamerane na offroad/trial/expedixie. Ze sa tu budeme prezentovat, dohovarat akcie, naberat skusenosti atd.

Ale este par rokov, a namiesto 7 for co pozeram v sucastnosti budem pozerat snad 20. Preto som zastanca, aby ked uz existuje nieco zamerane a specializovane na jednu kategoriu aby sa komunita spojila. No cista utopia.
O Bratislave si myslite co chcete, o mne tiez, ale drzim Vam palce...
Obrázok užívateľa
jox

Poslaťod sosky » Štv 23. Feb 2012 21:45:18

Ide oto ze nas je na Slovensku malo takze by sme sa nemaly hadat ale zjednotit sa aby nas na stretavkach bolo co najviac a co sa tyka chodenia do blavy chodil som tam jazdit aj slodami a bolo to v pohode.
Obrázok užívateľa
sosky

Ďalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť