rada

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

rada

Poslaťod stanleyf11 » Uto 29. Mar 2011 0:20:28

Vsetkych Vas srdecne zdravim. Chcel by som Vas poprosit o radu. Uz cca rok citam rozne fora ohladom RC modelov, hlavne ma zaujmaju offroad expedicie. Chcem Vas poprosit o radu, ohladne kupi auta. Uz som sa konecne po dlhsom case citania rozhodol kupit si auto, a vazne rozmyslam nad Tamiyou cc-01 bud Pajerom, alebo Wranglerom. Môj problem je v tom, ze na jednom ceskom fore som sa docital, ze podvozok CC-01 je dost stary podvozok, a tazko je to s nahradnymi dielmi nakolko tento podvozok sa vraj uz nevyraba, resp. ze lepsi je podvozok od axialu - scx-10... mna osobne moc zaujmaju expedicie, zdolavanie roznych terenov, no neviem sa rozhodnud medzi cc-01 a scx-10. Mne sa viac pozdava ten cc-01, nakolko auta s tymto podvozkom sa mi zdaju viac realne, avsak rad si necham od Vas poradit.
Za Vase rady a prispevky vopred dakujem. Stano
stanleyf11

Re: rada

Poslaťod ggeerrii » Uto 29. Mar 2011 6:59:33

Ahoj ano cc-01 sa vyrába od roku 1984 , samozrejme tieto verzie ktoré su na trhu teraz su po face-lifte takže su vynovenejšie , nič neviem o tom že by sa prestalo CCčko vyrábať LEN TAK PRE ZAUJIMAVAOŤ CCčko bola ich nejpredávanejší off-road set v roku 2007, a ešte teraz sa dobre :lol: pochybujem že by si firma len tak dovolila ho prestať vyrábať , veď by prišli o milióny dolárov :lol: :lol: :lol: predáva, dieli sa dajú zohnať od viacerých výrobcov... ( 3racing , Junfac, TopCad) poprípade pasujú s iných modelov od Tamiye , tamiya aj keby prestala vyrábať dieli zoženieš ich toho sa neboj ;) ja keď som mal ccčko tak dog-bones sm použil z podvozku TA a nádherne pasovali , a ked nezoženieš originál tamiya tak zoženieš niečo lepšie od výrobcov ktorý na to robia tuning. ;)
V porovnaní podvozkov SCX-10 je lepšie pretože má obe nápravy nezvislé :roll: ale to problém nie je ked uzavrieš obe nápravy budeš mať prechodnosť ako scx-10 , samozrejme po menšom tuning, čo sa týka kasní , aj firma axial by si rada spravila kasnu z ABS čiže z plastu ako to má tamiya ale to by potom také honcho nestálo tolko čo stojí ale minimálne o 2 tisícky viacej čo by už nebola taká dobrá cena , firma tamiya má kupenu licenciu od firmy Mitsubishi motors , a od firmy GM ( Generals Motors) ktoré vyrábajú jeepa , tak preto ich kasnu su fakt v mierke 1:10 ale napríklad takýto defender ktorý nemá licenciu nie je v mierke 1:10 ale 1:9 :x preto je o trošičku vetší ;) a ešte trošku k axíkovy , čo sa týka axíka môžeš si ho kúpiť tu škaredú kasňu predať a môžeš si tam postaviť alebo kúpiť inú krajšiu aká sa ti bude páčiť , vieš , no axík má viacero dielov ktoré nemusíš meniť , a vydržia ccčko nemá až také kvalitné prepracovanie dielov a dalej na CCčku musíš meniť vela vecí , napríklad musíš kopiť ine kolesa tie čo su tam su nepoužiteľné to u axíka neriešiš , dalej ked kúpiš kolesa tak potom aj disky , to u axíku neriešiš , ked dáš vetšieť kolesá musíš meniť kasnu musíš vymyslieť ako ju uchytíš aby sa kolesá nedreli o blatníky keď bude auto krížiť na kameňoch , a tak ....
je to hlavne na tebe v podstate ak máš peniažky kúp si radšej axíka budeš donho menej vrážať , a ak máš čas a chceš postupne prerábať auto na lepšie tak si kúp CCčko , je to len na tebe ;)
PS: odkiaľ budeš objednávať auto :?: mám zľavu v MZ-racing.net tak ak by si mal záujem rád ti ju poskytnem 8-) ;)
http://www.ggeerrii.rajce.net :)
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
1993 jeep wrangler yj 4.0 :mrgreen:
Pajero Wagon ´93 - výstavba
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod pepo » Uto 29. Mar 2011 7:22:08

AXIAL kupis poskladas a jazdis bez akych kolvek problemov, nemusis nic vylepsovat , tuningovat atd. Na CCecku toho vela bez uprav nepojazdis. Ja by som isiel do Axialu.
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

Poslaťod Peter509 » Uto 29. Mar 2011 7:26:07

Nedá mi nereagovať. Som majiteľom CC-čka, kupoval som ho z CZ a s náhradnými dielmi nieje problém. Osobne ich kupujem z e-bay, ale aby som ti deklaroval spoľahlivosť, doteraz sa mi ešte nič nepodarilo na ňom zlomiť. Dalo by sa povedať, že je to robené aj trošku blbuvzdorne a na výdrž. Je síce pravda, ako píše geri, že musíš do neho trošku vraziť, aby to jazdilo lepšie, ale ani v základe to nie je zlé auto. Zatiaľ som tam kupoval tuningové riadenie, nakoľko origo riadenie má dosť veľké vôle, ale to je problém každého CC-čka v základe. A ďalej som tam zatiaľ menil zadný 4 link a zmena prospela k lepšiemu. Toľko z mojej strany. Na prípadné otázky ti rád odpoviem.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod JanoS » Uto 29. Mar 2011 11:06:46

Ja mám tak isto CC01, a myslím že na začiatok je to dobrý podvozok. Pokiaľ ti ide o scale vzhľad, tak je to lepšie ako axial (pokiaľ uvažuješ nad koncepciou náprav vpredu nezávislá, v zadu pevná - Pajero). Zo scale hľadiska má axiál moc široké nápravy pre autá 1:10 a môžeš si všimnúť, že na mnohých autách kolesá neprirodzene trčia z blatníkov (v závislosti od ofsetu diskov), a pri scale vzhľade by kríženie náprav nebolo bohvie aké, čo treba kompenzovať, alebo už samotná konštrukcia tohto podvozku je tak stavaná, že karoséria je zdvihnutá = zdvihnutie ťažiska = menší uhol náklonu. Avšak pravdupovediac podvozok axiál má podľa mňa lepšiu priechodnosť, no pri expedíciach ide hlavne o zábavu a o to vysporiadať sa s terénom s autom aké máš. Keby sme všetko poľahky prešli tak ani jazdiť nemusíme. Čo sa týka CC01 podvozku, tak ja na ňom nemám žiadne úpravy a jazdiť sa s tým dá. Akurát po troch rokoch musím vymeniť zadné ramená, pretože sú tak opoužívané, že pripomínajú skôr napnutý luk. V podstate jediné čo som menil boli kolesá, pretože ako písal Geri s tými pôvodnými toho veľa neprejdeš. Disky meniť nemusíš, pokiaľ sa ti páčia tie čo má CC01 v základe. Samotný podvozok sa dá menšími úpravami zdvihnúť, čím sa zlepší priechodnosť, ale auto už potom vyzerá ako monster truck, čo sa mne nepáči. Trvanlivosť a pevnosť dielov CC01 je tiež celkom dobrá. Všade dávam ako príklad moju akrobatickú vložku (cca 30 m pád dole pomerne strmým svahom) na expedícii na Martinské hole, ktorý auto prežilo bez nejakej vážnej ujmy a pokračovalo ďalej (tí čo to videli, vrátane mňa neverili že to ešte rozchodí). Dostupnosť náhradných dielov je dobrá, boli tu rôzne kuvičie hlasy o ukončení výroby napr. Defendera, Pajera a pod, ale nič sa nepotvrdilo a predávajú sa ďalej. Tak isto to je aj s podvozkom CC01. Náhradné diely - to čo písal Gerino. Ak nič iné, tak hromada vecí sa dá vyrobiť aj doma. Celkovo som s CC01 spokojný, ale ja robím modelárinu preto lebo ma baví vyrábať, zlepšovať a improvizovať a nie všetko kupovať. Takže teraz nech tu niekto niečo napíše o axiále a budeš si môcť vybrať. Počítaj však s tým, že pokiaľ s rc modelmi začínaš budeš potrebovať najmenej vysielačku, batérie a nabíjačku (v prípade CC01 silnejšie servo), čo ti investíciu do modelu navýši ešte o cca 150 - 300 EUR (podľa nárokov).
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod petos » Uto 29. Mar 2011 14:19:19

Ja mam SCX10-z dovodu,aby na to od poskladania zo stavebnice nebolo treba nic robit.(na opravy mam ine auto)

Na CC01 mi vadi len jedna vec-----chyba krutiaci moment.Ked v nom vymenis 27T motor za 65T,tak CC01 spomali,ale krutiaci moment neprida.

A na zaver ---prejazdnost terenom je len na 30-40% o aute.Ked je sikovny vodic,Tak s CC01 prejde aj to,kde SCX pohori.
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod Peter509 » Uto 29. Mar 2011 20:56:06

petos píše:Ked je sikovny vodic,Tak s CC01 prejde aj to,kde SCX pohori.

Krásne si to napísal, zobral si mi slová priamo z duše. Áno, keď je dobrý šofér, tromfne aj SCX-ko.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod stanleyf11 » Štv 31. Mar 2011 16:13:38

no nakoniec som sa rozhodol pre cc-01. Zoberem Wranglera, no este sa neviem rozhodnut, ci hotovy, alebo stavebnicu:-)
stanleyf11

Poslaťod matodobrodenka » Štv 31. Mar 2011 17:30:22

odkial si to kupis posli link
Moje autá Scx 10 DINGO :D
Obrázok užívateľa
matodobrodenka

Poslaťod Peter509 » Štv 31. Mar 2011 18:51:31

stanleyf11 píše:no nakoniec som sa rozhodol pre cc-01. Zoberem Wranglera, no este sa neviem rozhodnut, ci hotovy, alebo stavebnicu:-)

Ja ti poradím. Kúp stavebnicu. A má to jednu obrovskú výhodu. Aspoň zistíš, čo ako na aute funguje a pri následnom servise nebudeš mať problém s rozoberaním. Ja osobne tiež radšej volím stavebnice z tohoto dôvodu. A ešte je tu tá radosť z toho, ako to všetko vzniká a tak... 8-)
Obrázok užívateľa
Peter509

Ďalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť