Nissan Patrol GR Y60 1:9

Expedičné vozidlá na podvozkoch AXIAL SCX 10

Re: Nový Projekt 1:9 - hádanka

Poslaťod JanoS » Str 05. Feb 2014 23:11:36

Peter509 píše:Dovolím si nesúhlasiť. Na základe prvého obrázka od JanoSa, kde som si aj ja všimol nákres, je samé zadné okno nedelené, je vcelku. Patrol ho má delené, Toyota nie. Ďalšia vec, na druhom obrázku od JanoSa si všimni výrez na svetlá a porovnaj svetlá Patrol vs. Toyota. Toyota ich má dlhšie a užšie, Patrol nižšie a hrubšie. Aj bočná strana na Patrole je viac vystrčená do strán ako na Toyote (len neviem, či je to už finálna verzia boku). Toť moje argumenty, i keď ma mätie to zadné čelo, pri ktorom by sa človek priklonil viac k Patrolu.

áno priznávam, bok ešte nebol dokončený, chýbajú mu vytiahnutia blatníkov a tak isto dozadu príde nárazník, preto to zadným svetlám trochu skreslilo proporcie. A Patrol má delené zadné okno, ale iba tým, že sú tam dve sklá, z ktorých sa jedno posúva. Na zadnom okne nie je žiadny pevný stĺpik ako medzi prednými a zadnými dverami, preto je na šablóne vystrihnuté.
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod Peter509 » Str 05. Feb 2014 23:13:13

Dumaz sa podelí, som ho naviedol na odpoveď :D A keď nie, tak dostane trestné body na triale, ak sa náhodou ukáže v BB :D I keď bolo to zaujímavé byť v napätí, čo sa z toho vykľuje. Tak veľa zdaru v projekte. tlesk
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod JanoS » Str 05. Feb 2014 23:32:35

Vďaka, tu je malý progres. Ďalšie foto budem prikladať sem. Bude to pomalá stavba, ale som rozhodnutý prísť aspoň so surovou búdou do BB na expe. Pajero čaká generálka, takže momentálne mám len predĺžený podvozok z Dinga :)
--
Graupner MX-12, 2,4 GHz
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod Dumaz » Str 05. Feb 2014 23:39:33

Do BB by som mal dojst, a nielen sa podelit, ale zaplatit " pristupne" nakolko som tu newbie. 18 som uz mal pomerne davnejsie, ale citim sa na takych 5-6. Kamaz este stale nieje dokonceny, momentalne nemam na neho cas, tak jazdit v BB nebudem mat na com, jedine ze vezmem pojazdne sasi, bez kabiny. ( aspon by sa otestovali ).
A pravdupovediac som premyslal nad Y60, len toto foto vyhodil stryko googel ako prve.
Dumaz

Poslaťod Dumaz » Štv 06. Feb 2014 0:12:10

http://www.rc-trial.pl/viewtopic.php?t=10323&highlight=patrol
Krátka verzia, v podaní poľského kolegu. Pre inšpiráciu :)
Dumaz

Poslaťod JanoS » Štv 06. Feb 2014 22:49:53

Od tohto majstra som videl pár kúskov, ale podľa mňa to nie je na inšpiráciu, ale na depresiu a dezinšpiráciu. Tak dokonalé modely som dlho nevidel. Ďalšie krátke Y60 majú taliani, niekto ich tam dokonca vakuuje z lexanu. Čistá kasňa stojí tuším 50 alebo 60€. U susedov na fóre registrujem jeden Y61, jeden krátky, a dva dlhé Y60 ale ani jeden dostavaný (neviem či to tak ešte v skutočnosti je). Dúfam, že sa k reálu aspoň trochu priblížim :? Myslel som si, že to bude zlepená krabica zo štyroch dielov, ale aj tuto sú nejaké obliny, takže aby to nevyzeralo ako krabica, bude to treba ešte dotvarovať. No a pri čistote mojej práce bude brúsenia a tmelenia habadej :D

Jo... a ešte by som vás chcel poprosiť; Keďže momentálne nemám prístup k žiadnej živej predlohe (všetko zatiaľ robím iba podľa obrázkov a tej jedinej šablóny), a po okolí ich už veľa nejazdí, uvítam vaše postrehy prípadne rady a kritiku, a najmä aj od niekoho kto má Y60 1:1. Vďaka
--
Graupner MX-12, 2,4 GHz
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod Dumaz » Štv 06. Feb 2014 23:51:36

neboj, určite to nieje na desinšpiráciu. Si šikovný a ideš nám všetkým príkladom. Teším sa na každý ďalší progres.
Dumaz

Poslaťod hollyml » Pia 07. Feb 2014 17:08:20

Jano krasne si to tu rozviril. Skoda ze som sa nestihol zapojit do debaty skor. OD zaciatku som tipoval ze to BUde Toyota LC. Napokon si ma trochu sklamal, ze to bude Nissan. Nechovam totiz velke sympatie k tejto znacke. Ale uz sa tesim ked to bude hotove.
Obrázok užívateľa
hollyml

Poslaťod cracatith » Pia 07. Feb 2014 17:23:55

no jo no mitsubishi hola rit :lol: :beach: :beach: :beach:
CARISMA RANGE ROVER CAMEL TROPHY SLOVAKIA
CC02 LAND ROVER D90 CAMEL TROPHY SLOVAKIA
MST CMX LADA NIVA TRIAL SLOVAKIA TEAM
PRAGA V3S Plachta s rukou a poľná kuchyňa
cracatith

Poslaťod JanoS » Pia 07. Feb 2014 18:03:34

hollyml píše: Nechovam totiz velke sympatie k tejto znacke. Ale uz sa tesim ked to bude hotove.

Som čakal kedy sa ozveš :D . Keby existoval hotový podvozok podobný CC01 s rebrinovým rámom, tak by som robil Pajero I. Wagon. Jedno krátke stretávam teraz cestou do roboty,je to hrdziak, ale má terénne pneumatiky, je trochu zdvihnuté a vyzerá jak krabica od topánok, no proste :love: .
Patrol preto, lebo staré LC 70, 80, resp. HZJ už niekoľko ľudí má a modely serie 90, 100 a vyššie majú moc oblín, nakoľko sa s tým moc dlho nechcem hrať, lebo nemám zatiaľ s čím jazdiť. Čiže zatiaľ najjednoduchší spôsob je použiť sériový, mierne upravený podvozok z Dinga, vyrobiť naň kasňu, a postupne dorábať.

PS: To jednotkové Pajero raz aj tak spravím
--
Graupner MX-12, 2,4 GHz
Obrázok užívateľa
JanoS

PredchádzajúciĎalší

Späť na Axial podvozky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia