Naklon kasne

Podvozky, karosérie, nápravy, kardany,

Re: Naklon kasne

Poslaťod lackey » Pia 16. Sep 2011 9:56:14

Olej mam doma predsa, ako inac by som plnil tlmice? Rozobral som ich a skontroloval O kruzky a su tam tak ako navod kaze.

To s tym otocenim moze fungovat, ale nie s axial tlmicmi v droop setupe Ak otocm tlmic a chcem mat tu kratku pruzinu hore, ten deliaci kruzok medzi pruzinami uz nebude behat okolo nadobky tlmica, ale bude mimo nej a pri pruzeni bude zadrhavat o nu.

Ale po vcerajsej jazde V liscom udoli musim povedat, ze po pouziti tvrdsich pruzin sa bocny naklon podstatne zlepsil ale na druhej strane defino je strasne vysoky, budem musiet skratit pruziny.

http://macomrkva.rajce.net/Pojazdenie_v ... _sept_2011
lackey

Poslaťod JRM » Sob 17. Sep 2011 0:12:05

lackey píše: ale na druhej strane defino je strasne vysoky, budem musiet skratit pruziny.

http://macomrkva.rajce.net/Pojazdenie_v ... _sept_2011
Ty si si kupil ine pruziny ako original? Do axika musia ist iba origo pruziny a nie ziadne Ansmany :roll: Myslis si ze pre srandu su tam dve pruziny, jedna je vzdy maksia a druha tvrdsia to aby sa vytvorila pruzina z maksim nastupom cize trochu citlivejsia ktora berie mensie nerovnosti a az potom nastupuje ta tvrdsia, cize potom ako celok je to pruzina z takzvanou meniacou sa charakteristikou a to je aj dovod preco Axiky tak pekne krizuju. Hned na zaciatku som ti radil nech tam das o jeden pripadne o dva stupne tvrdsie pruziny oproti tym co mas ich tam teraz. Tie co mas origo su hadam aj najmaksie z celej serie origo axial pruzin. Neviem ci vam je luto vysolit trochu penazi naviac ale, takto zase len prerabas na dalsom postovnom a dalsom nakupe. Je take porekadlo ze, Skupi 2x kupi! :lol: Taktiez by som tam dal podstatne hustejsi olej ako tam davate teraz, minimalne 500-ku ked nie viac, ten riedky zakonite musi vytiect. My v okoli mame hadam 5 axikov a este nikdy nikomu netiekli a ani RTR-ku lebo si tam chlapec dal trochu hustejsi a mal pokoj. Netreba sa bat hustejsich olejov nakolko nase auta niesu ziadne buggyny u ktorych sa riedi od 200 do cca 500 podla charakteru trate. Ja si objednavam veci na axika z US :idea: a mam podstatne lacnejsie postovne ako z MZ-tu, vzdy to mam do tyzdna u mna doma! ;)
DCC-90 No007, DCL-100 NoX01, DCF-150 No003.Full Notyro Gears. Full Sensored, Full 2,4G, Full LiPo.Full scale cars.
Obrázok užívateľa
JRM

Poslaťod lackey » Pon 19. Sep 2011 11:10:01

JRM,

ja tam mam sice Ansmany ale takisto dve pruziny, kkratku a dlhu. Akurat ked som ich kupoval ( pred pol rokom asi ), tak som nevedel ako budu tvrde tak som kupil tie co mam a co sa tvrdosti tyka su dobre, obidve su dlhsie ako Axikovske ( teda auto neklesne, pruziny ho drzia). Problem mam skor s tym, ze auto je moc vysoke v tejto konfiguracii a ked ho chcem dat nizsie, pouzijem Axik pruzinu dlhu a Ansman kratku, ale aj tak to je stale vysoke. Asi by to chcelo kratsie tlmice, alebo to vobec neriesit ( ako Milos79) a nechat to v serii. Tym padom to bude stale na dorazoch, pekne nizko a ani naklanat sa to moc nebude, jedina vada bude ta, ze to nebude vobec tlmit.
Este som uvazoval tie Ansmany skratit, trocha by to kleslo. Dalsia moznost co som skusil bola ta, ze som vymontoval ten doraz z tlmica, predlzil som mu drahu, a mohol som auto pustit nizsie. Jedina chyba bola ze tlmic takto nasaval vzduch :(

JRM, ma vyznam kupit kratsie tlmice ( ake su overene, nech nekupim srot?), alebo sa vykaslat na to a dat tam len Axik tvrdise pruziny + hustejsi olej a nech je to vysoke, sak ason bude lepsie krizit ?
lackey

Poslaťod Peter509 » Pon 19. Sep 2011 19:30:39

Ja ti poviem tak. Tlmiče mám origo, akurát som pritvrdil pružiny tým, že som ten krúžok skrútil takmer až dolu, bo som mal mäkké auto. Akurát, ako som písal aj vyššie, dal som hustejší olej a mám pokoj. Auto je síce vysoko, nevyzerá to scale-ovo, ale pekne to kríži a pruženie funguje. Ešte som nedávno doplnil závažie do kolies, čo dosť pomohlo. Tak, je to na tebe, ako to poriešiš.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod JRM » Uto 20. Sep 2011 21:18:33

lackey píše:JRM,

JRM, ma vyznam kupit kratsie tlmice ( ake su overene, nech nekupim srot?), alebo sa vykaslat na to a dat tam len Axik tvrdise pruziny + hustejsi olej a nech je to vysoke, sak ason bude lepsie krizit ?
Poviem ti to tak ze, origo tlmice axial su co sa tyka kvality a funkcnosti asi to najlepsie na svete z cim som sa stretol tak, si myslim ze by bola maximalna hlupost ich niekedy menit. V origo zostave u axika su dve pruziny umyselne aby sa dosiahlo co najprgresivnejsie pruzenie a tym padom aj co najlepsie jazdne vlastnosti v terene. Tebe sa stalo to ze, si si kupil o trosku dlhsie pruziny co vyrazne zmenilo ich vlasnosti iba k horsiemu. Preto navrhujem vyhodit tie ansmanny a dolpnit ich za trosku tvrdsie z origo produkcie od Axiala. Mal som tiez Axiala a nikdy som do povodnych tlmicov a pruzin nemusel sprtat lebo nebolo to potreba! Pokial sa nemilim tak, by si mal mat aj ty ten axialacky manual kde by si si mal najst vhodnu tvrdost danych pruzin, co bude ta najlepsa volba pre tvoje auto. Ked mas skype tak, to mozme aj tam prebrat. My skype; jerry mouse4x4.
DCC-90 No007, DCL-100 NoX01, DCF-150 No003.Full Notyro Gears. Full Sensored, Full 2,4G, Full LiPo.Full scale cars.
Obrázok užívateľa
JRM

Poslaťod radiohead » Ned 06. Jan 2013 14:38:11

Ola
chcel by som sa s vami poradit. Zacnem pekne od zaciatku. Ako kasnu na mojom SCX pouzivam Wranglera, so zahradkou. Kedze zahradka je moc tazka, model vysoky, dost casto auto neudrzalo stabilitu a hodilo sa na niekotru stranu Tak so postupne skusal rozne upravy a ziadna neviedla k tomu aby sa auto chovalo v terene tak ako so starou kasnou CF100 s mojimi sudmi a malo konecnce stabilny bocny naklon

-skusal som odstranit tie gumene zapadky z tlmicov, skoro ziaden ucinok. Da sa este nieco spravit s origos axial tlmicmi bez nejakych vstupnych investicii ? Jazdim ich s olejom 30wt

- baterku som dla co najnizsie nad prednu napravu, troska som pridal zavazia do kolies-- toto to troska zlepsilo, ale aj tak nic moc

-zohnal od junfacu rozsirovacie hexy (tie iste co predava aj zila ) zda sa mi ze 13 mm t.j. zvacsenie asi o 7-8 mm. Toto neviem ci bola spravna uprava, pretoze mam pocit ze po nasadeni mi vaha auta vytlaca kolesa o nejaky 1-3 mm vonka, t.j. koleso nie je rovno, ale sikmo. Troska sa toho obavam, aby po jazdeni sa nezmolilo nejake C-cko alebo poloos a tak Je to normalne pri hexoch ?

Otazka znie, co este vyskusat? uz som troska znizil aj vahu zahradky o nejakych 100-150g ale stale to nie je ono

DIKS
radiohead

Poslaťod Peter509 » Ned 06. Jan 2013 14:46:29

CF-ko je sa mi zdá dlhšie, ako Jeep, takže má aj lepšie jazdné vlastnosti. Čo sa týka tlmičov, mne stále vytiekol olej vonku, takže jazdím na vzduchu momentálne. Teraz mám skrátený rám kvôli karosérii Moga, ale s jazdnými vlastnosťami som spokojný.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod radiohead » Ned 06. Jan 2013 15:21:54

o par cm, hlavne bolo nizsie :)
a toto som myslel tym naklananim kolesa, ked tam dam tie rozsirovaky:
samozrejme, jedna sa o max naklon
Prílohy
dsf.jpg
radiohead

Poslaťod murgi » Pon 07. Jan 2013 9:41:22

ja si myslim ze to co mas na streche (vaha) tak 2-3x viac vahy by si mal mat niekde na podvozku(pripadne kolesa). aby sa ako tak tazisko znizilo. Este by trosku pomohli sirsie gumy.
co sa tyka tlmicov axial, tak oni su na zklon uplne zle, lebo maju dlhy chod. tam by patrilo asi kratsie tlmice, aby sa ta kasna tak nenaklanala. Zase kratsie tlmice zhorsia priechodnost terenom. treba najst kompromis. ;)
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod pepo » Pon 07. Jan 2013 11:57:36

tak tak murgi dobre hovori. cim viac veci na streche tym vyssie tazisko, je to len o tom najst ten idealny pomer. kolko zavazia mas v kolesach?
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

PredchádzajúciĎalší

Späť na Podvozky, karosérie, nápravy atď..

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia