od petos » Štv 27. Okt 2011 10:02:40
Aby sme to videli tu:
Kategoria Lexan:
Meno trestne body cas
1. Wlasto ......... 0. .......... 4:05
2. Juraj L. ........ 10. .......... 7:56
3. Peter Lavrik .... 50. .......... 6:10
4. Jajub L. ....... 100. .......... 9:00
5. Peter L. ........ 100. .......... 10:13
6. Martin P. ........ 160. .......... 14:05
7. Peter P. ......... 320. .......... 13:30
kategoria ABS
1. Sosky. 110. 8:40
2. Hollyml. 130. 9:41
3. lackey. 160. 6:31
4. Miro 210. 4:35
5. Pepo. 260. 8:44
kategoria CC
JanoS. 10. 17:06
Moj navrh:
kategorie:
1.lexan(vsetky podvozky rozmerovo zhodne s SCX,karoseria lexan)
2.ABS(sem patri aj MEX pokial ma abs karoseriu,JRM def 110-150,nakladiaky na 2,2")*
3.CC(a im velkostne alebo scale podobne-Janos Jimny,nakladiaky s handicapom)
(specialy ako 8x8,crawlery zatial nerieste-lebo niesu.Maz do trialu nepchajte,mam ine auta s ktorymi budem jazdit.A navyse by trebalo trat pre 8x8 prestavat
Takto moze byt 1 trat spolocna pre lexan-abs,a zvlast trat potrebuju CC,aspon par sekcii,kde technicke moznosti nedovolia prejst.)
Prihlasenie do kategorii,zalezi podla dohody komisarov- zhodnotenie prejazdovych vlasnosti modelu.
*nakladiaky su specificka kategoria,Badov Kamaz ma vyrazny predny presah a velky razvor medzi napravami(handicap).Tazky teren to co lexan a abs neprejde.
Podla mna ale bude rovnocennym superov pri CC v triale.
Iveco na 2,2" je zase stavany ako expedicny special,takze v ABS tu bude dostojny super(dufam).Aj ked ma o 4cm vyssie pneu,ale zase zdvyhnute tazisko,je tazsi,dlhsi razvor...
Nerobme vela kategorii.
Pocet branok by mohlo byt 10.(vratane start a ciel branky)
Sirka branok sa urci podla najsirsieho modelu v kategorii +5cm(2,5cm na kazdy stranu k branke.
Kto ma uzke auto lahsie prejde brankou,ale zase pri naklonoch ma problem s taziskom)
vzdialenosti medzi sekciami musi byt dostatocna pre vytocenie vsetkych vozidiel.(min. 1,5m medzi sekciami)
Vacsia vzdialenost medzi sekciami je dobra na to,ze ked je sofer na 7-8 sekcii,tak moze zacat startovat dalsi.
Navijak do trialu by som nepchal.(nie kazdy ho ma,rozne dlzky lana,rozna sila navijakov)
Nechal by som ho skor ako povolenu sucast pre vyprostenie modelu bez postihu.(vyprostis navijakom-bez tresnych bodov,pouzijes bozi zasah-tresne body)
Bodovanie:
prejazd brankou: tresne body(TB)
cisty prejazd- 0 TB
1dotyk,nezvalenie branky- 10 TB
zvalenie branky- 30 TB
spadnutie branky zosuvom terenu(bez dotyku branky modelom)- 0TB
vynechanie sekcie- 100 TB
vyprostenie vozidla navijakom- 0 TB
Bozi zasah- 60 TB(model sa moze presunut len na zaciatok sekcie,kde uviazol)
Vyprostenie modelu a vynechanie sekcie- 160 TB
Hlavne kriterium su TB.
pokial ma viac aut rovnaky pocet tresnych bodov,pouzije sa ako pomocka cas prejdenia trailu(nizsi lepsi)
Je to z dovodu,ze ak ma niekto pomalsi motor,ale odjazdi bez chyb,tak ma moznost vyhrat.Nejde o rychlost prejdenia sekcii ale o technicky cistu jazdu.
Zabudol som na nieco?
TRX6
SCX10